Är du med trött på vintern?

Är du som många andra hästägare som inte har manege trött på kylan och allt elände som vintern har? Då har jag lite tips på vad du kan göra för att fortfarande kunna träna hästen trots dessa omständigheter.
Eftersom du kommer rida ute är det viktigt att både du och hästen unte fryser. DU som ryttare kan köpa ett par Ridtermobyxor och vinterridstövlar. Detta kan du få för en tusenlapp om inte mindre.
Till hästen kan det vara skönt med ett ridtäcke som täcker enda upp till halsen och på ett sånt täcke är det stor prisskillnad!
Många hästar står under vintern för det känns jobbigt att vara ute och rida i kylan, men du kan ju alltid ta och plumsa med hästen på en snötäckt äng!? Hästen bygger muskler och dessutom måste du inte rida speciellt länge. Annars kanske du kan hittta någon fin skogsväg som du kan rida varje dag eller om du har tur så finns det en manege i närheten?
Men för att ha kul med hästen ute i snön kan du

·Tolka - Åka pulka bakom häst. Detta tycker många är väldigt kul fast man måste vara två personer. En som rider och en som sitter på och rider hästen.

·Träna hästen från marken - Man kan alltid träna hästen från marken både i boxen, ridhuset och hagen. Du kan ju börja att träna hästen i boxen och under tidens gång kan du ju även våga försöka ute i en hage. (Hagen skall inte vara så jättestor)

·Be en kompis ta med sin kamera och ta fina vinterbilder på dig och hästen - Det är alltid kul att spara ett minne. Därför kan du be en kompis komma ut till stallet och fota dig när du galloperar över en äng och snön flyger åt alla håll och kanter!

· Om du har många vänner i ditt stall så kan du ... - Varför kan ni inte rida iväg på en lite längre tur tillsammans och kanske tillochmed ta en fikapaus mitt ute i skogen? Ni kanske känner till något stall i närheten där ni kan få släppa era hästar för stunden och sedan rider ni tillbaka igen - mätta & belåtna!

Jag vet att detta inte är så jättekul men för dig som inte har några ideer kan ju detta komma till användning! ;)




Tänker på sommaren så därför laddar ja upp en bild på mig och Maggie :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0